Aanschaffen van een wasmachine

Bij een goedlopend huishouden horen natuurlijk ook schone kleren. Tegenwoordig heeft iedereen wel budget voor een goede wasmachine, maar u  moet wel een aantal punten bekijken zodat u ten alle tijden een goede aankoop zal doen. Wij brengen u op de hoogte van een aantal praktische tips bij de aanschaf van de voor u beste wasmachine.

Grootte van het huishouden

Voor de capaciteit van een wasmachine moet u kijken naar de grootte van uw huishouden. Wanneer u een huishouden van één tot twee personen heeft u genoeg aan een wasmachine met een capaciteit van zo’n 6 kilogram. Bij een huishouden van 3 tot 4 personen (twee ouders met kinderen) is het verstandig om een wasmachine met een capaciteit van 6 tot 9 kilogram aan te schaffen. Dit komt natuurlijk door het vele verbruik van kleren door de kinderen.

Bij een gezin van 5 of meer personen moet u zeker een wasmachine van 9 kilogram of meer hebben. De grootste wasmachine is over het algemeen zo’n 12 kilogram en is geschikt voor zo’n 8 persoons huishoudens.

Verbruik

Het is tegenwoordig zeer belangrijk dat een wasmachine voldoet aan de energie- en waterverbruik eisen. Vaak krijgen de nieuwe wasmachines een A-label wanneer deze zeer zuinig zijn in verbruik. De aanschafprijs zal over het algemeen wat hoger liggen, maar op de lange termijn zullen er veel variabele kosten worden bespaard door dit label.

Veel personen vinden het belangrijk dat hun wasmachine een positief energielabel heeft. Dit nemen zij mee in hun aankoopbeslissing en daarom richten vrijwel alle wasmachine fabrikanten zich tegenwoordig op het duurzame aspect van de wasmachines.

De installatie

Wanneer u een wasmachine gaat aanschaffen moet u ten alle tijden rekening houden met de installatie ervan. Niet iedereen heeft deze kneepjes in de vingers en daarom moet u goede afspraken maken met de leverancier omtrent de installatie. In de meeste gevallen zal de leverancier ook de installatie verzorgen.

Bladwijzer de permalink.