Solid Surface? Wat is het en waarom wordt het veel gebruikt

Solid surface is een hoogwaardig materiaal dat veel in de bouw wordt gebruikt. Het is een mix van verschillende harssoorten, vermengt met vulstoffen op aluminium basis. Het is een massief, niet poreus bouwmateriaal en kan onder andere worden gebruikt in badkamers, keukens en in de horeca. Belangrijkste voordelen van het materiaal:

  • Het materiaal is zeer duurzaam en blijft jarenlang mooi.
  • Het kan worden gemaakt in bijna alle mogelijke vormen.
  • Het materiaal is sterk en chemische stoffen tasten het materiaal niet aan.
  • Het is vlekwerend en vochtbestendig.
  • Het materiaal bevat geen poriën of naden en is daardoor heel hygiënisch.
  • Het materiaal is zeer slijtvast en eventuele krassen kunnen eenvoudig weg gepolijst worden.

Solid Surface, wat kun je er mee? – Wasbakken en veel meer

Zoals gezegd kan het materiaal in alle mogelijke vormen geleverd worden. Zo worden en badkuipen, wastafels en zelfs badmeubels van gemaakt. Dit is mogelijk omdat het materiaal vochtwerend is. Bovendien voelt het materiaal ook nog eens prettig, comfortabel en warm aan. Ook bij projectwastafels kunnen meerdere wastafels naadloos aan elkaar worden gelijmd. Dit zorgt voor een strakke uitstraling en weinig onderhoud. Bekijk hier alle informatie over het gebruik van Solid Surface bij projectwastafels

Omdat het een handgemaakte kunststof is, kan het materiaal ook nog eens in alle kleuren geleverd worden. En, de kleuren zijn door en door, hetgeen betekent dat je bij een kleine beschadiging niet direct een kleurverschil ziet. 

Ook is het materiaal zeer geschikt voor bladen van een toonbank of werktafel in een winkel bijvoorbeeld. Omdat het materiaal sterk is en geen poriën of naden bevat is het zeer hygiënisch, denk hierbij aan het gebruik in ziekenhuizen en huis- en dierenartspraktijken. 

Omdat het materiaal marmer of graniet achtig aanvoelen is het ook zeer geschikt om als plaatmateriaal te gebruiken. Douchewanden of scheidingswanden behoren allemaal tot de mogelijkheden. 

Waarom wordt Solid Surface zo veel gebruikt?

Naast alle voordelen die al zijn genoemd, zijn de mogelijkheden van Solid Surface bijna oneindig. Het materiaal is veel sterker en duurzamer dan kunststof. Bovendien is het hygiënischer en makkelijker schoon te houden. Welke voordelen het voor jou kan hebben kun je ook checken bij een vakman op het gebied van Solid Surface. Zij kunnen goed inspelen op het leveren van maatwerk en de vakmensen en kennis in huis hebben om het te installeren. Verder hebben ze de specialistische machines en gereedschappen om Solid Surface te lijmen en op maat te maken, zodat het na installatie geheel aan je verwachtingen zal voldoen.

Bladwijzer de permalink.