Tips voor als je een nieuwe wasbak nodig hebt

Iedereen heeft wel eens problemen gehad met de kraan, en in enkele gevallen is zelfs de wasbak aan vervanging toe. Dit artikel geeft je een aantal ideeën voor als je een nieuwe wasbak nodig hebt voor je badkamer of keuken.

Wanneer heb je een nieuwe wasbak nodig?

Vooral in de keuken wordt de wasbak vaak gebruikt, waarschijnlijk veel meer dan in je badkamer. Hoe meer je iets gebruikt hoe sneller het kapot gaat, maar hoe weet je nou wanneer je een nieuwe wasbak nodig hebt of dat je deze gewoon kan laten repareren? Indien de loodgieter langs is geweest en heeft aangegeven dat de wasbak gerepareerd kan worden is het jouw keuze. Daarbij is het wel zo dat een keuken ook niet voor altijd mee gaat en als deze ook al wat ouder wordt wellicht keukenrenovatie iets voor jou is. Dan kan je wellicht gewoon een nieuwe wasbak bestellen.

Type wasbak

Denk je er aan om een nieuwe wasbak te kopen, maar kom je er niet helemaal uit omdat er zoveel verschillende ontwerpen zijn? Het is natuurlijk belangrijk dat deze wasbak past bij je keuken of badkamer. In keukens zijn wasbakken eigenlijk altijd van roestvrij staal gemaakt omdat daar geen naden in kunnen komen waar etensresten in vast komen te zitten. Ook vereist het niet echt onderhoud behalve als je de wasbak echt wil laten glanzen, dan is staalfix of iets dergelijks prima.
De wasbak in de badkamer komt hoogstwaarschijnlijk minder in aanraking met etensresten en kan dus ook wat luxe veroorloven. Denk daarbij aan de kleuren van je badkamer en wat daar bij zou matchen, indien je van een originele wasbak houdt is het misschien leuk om een houten wasbak te kopen, deze laten minder vuil zien maar hebben ook meer onderhoud nodig.

Bladwijzer de permalink.