Inspiratie interieur

Op een gegeven moment ben je echt toe aan een heel nieuw interieur of als je gaat verhuizen dan kan je vanaf nul beginnen met alles.
Je ziet jezelf al zitten op je opnieuw beklede bank of andere woon inrichting. Toch is de werkelijkheid vaak anders en komt er meer bij kijken dan jij voor ogen had. Het budget wat je eraan kwijt kunt geven voor een totaal ander uiterlijk van je woonkamer is het eerste waar je aan moet denken. Toch is het mogelijk om met een klein budget een totaal verfrissend en nieuw interieur te creëren naar ieders woonwens. Teken alvorens je met inrichten gaat beginnen uit hoe jij je woonkamer voor je ziet na de make-over. Daarna kun je op zoek gaan naar stoffen, kleuren (behang) en/of meubelen. We geven je hieronder nog wat meer interieur tips.

Beginnen met kleur
Sfeer creëer je met de juiste kleurcombinaties. Een woonkamer kan met een heel andere kleur op de wand al grote verschillen maken. Combineren met diverse kleuren kunnen je woonkamer levendig en gezellig maken. Het kan een woonkamer visueel vergroten of juist verkleinen. Als je liever niet wilt schilderen kan je ook kiezen om te behangen. Tegenwoordig heb je hele leuke betaalbare prints in allerlei kleuren en accenten.

Verlichting
Als je weet hoe je je woonkamer wilt inrichten is het belangrijk om te bepalen waar je je lichtpunten plaatst. Welke activiteit je in de woonkamer uitvoert, daar bepaal jij welk licht er komt te staan. Verplaatsbare verlichting is altijd handig als je toch niet zeker bent van je inrichting en toch nog wilt veranderen. Gebruik diverse verlichting, bijvoorbeeld: Accentverlichting, sfeerverlichting en algemene (taak) verlichting om je woonkamer optimaal in iedere situatie te kunnen verlichten.

Woonkamer inrichten
Om alle activiteiten in de woonkamer een plek te geven is een praktische maar gezellige indeling een must. Lezen, knutselen, tv kijken, spelen, huiswerk, eten, gasten ontvangen moeten allemaal in een woonkamer te realiseren zijn. Er moet genoeg open ruimte zijn om te kunnen lopen. Zoek een goede balans uit zonder dat het te benauwd wordt door overdaad van spullen in je woonkamer.

Bladwijzer de permalink.