Kwaliteit wasbakken

Hoe weet je welke wasbak van kwaliteit is?

De kwaliteit bepalen van een product waar je niet direct in thuis bent? Altijd lastig. Zeker als het om zoiets specifieks als een wasbak gaat. Want geef toe, hoe vaak koop je een wasbak? 1, 2, heel misschien 3 keer in je leven? Eigenlijk alleen als je serieus gaat verbouwen of volledig bent uitgekeken op de wasbak die nu in toilet of badkamer hangt. Het kan dan handig zijn om wat aandachtspunten te hebben bij het bepalen van de kwaliteit van de wasbak.

Afwerking en basismaterialen

Hoe beter afgewerkt en hoe duurder het basismateriaal, hoe hoger over het algemeen de kwaliteit. Een wasbak die is opgebouwd uit goedkoper keramiek of ander producten, zal sneller slijten en kapot gaan dan de producten die van een duurder basismateriaal zijn. Daarnaast geldt ook dat de afwerking belangrijks is. Hoe strakker en mooier (hoekjes, tierelantijntjes, etcetera) de wasbak is afgewerkt, hoe hoger de prijs en in ieder geval de kwaliteitsbeleving is.

Aansluitingen en productie-onderdelen

Niet onbelangrijk is de kwaliteit van de aansluiting met de waterleidingen en de afvoer. Dit is cruciaal voor de kwaliteit van het product. Wordt er goed koper gebruikt of juist een ander product? Wat is de kwaliteit van de afsluiters? Hoe goed is de afvoer? Kan de sifon er makkelijk uit of af? Hoe vaker je op deze vraag het antwoord ‘ja’ of ‘zeer goede kwaliteit’ kunt geven, hoe beter de wasbak is. Misschien heb je een goede wasbak, maar zonder een goede afsluiter of een goede afvoer? Dan is het zaak hier in te investeren. Het laatste wat je wilt is een lekkage.

Reacties zijn gesloten.