Verstopping

Wasbak verstopt – do’s and dont’s

Een verstopte wasbak, dat kan vervelend zijn. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, maar over het algemeen is een ophoping van vet, klonters en haren de meest voor de hand liggende oorzaak. Vervelend, maar er is geen man overboord. Er zijn verschillende dingen handig zijn om te doen als de wasbak verstopt is een aantal dingen dat je beter kan laten.

Doen: de sifon losdraaien

Veel verstoppingen beginnen in de sifon. Daar loopt het water niet meer goed door en dat zorgt dan weer voor een verdere ophoping in de afvoerbuis of de sifon zelf. Door de sifon los te draaien en deze goed schoon te maken (let op, een vies klusje, overweeg handschoenen), heb je in veel gevallen al een deel van het probleem getackeld.

Doen: beter opletten op wat er de wasbak in gaat

Hebben huisgenoten, familieleden of vrienden die gebruik maken van de wasbak de neiging er van alles in te gooien? Spreek ze daar op aan, anders sta je de volgende keer precies hetzelfde te doen: met je vingers in de drek de sifon schoon te spoelen of de afvoer door te lichten.

Doen: een zeefje

Sommige wasbakken in de keuken hebben een zeefje, waarin het grootste vuil wordt opgevangen. Hoewel niet echt gebruikelijk in de badkamer, zou je dit ook kunnen overwegen. Door gebruik te maken van een zeefje, kun je alle schmutz en viezigheid opvangen en daarna eenvoudig weggooien.

Niet doen: elke keer dr. Muscle gebruiken

Dr. Muscle of andere afvoersystemen lossen het probleem over het algemeen wel op. Alleen, als je vaak deze spullen moet gebruiken, tast je de kwaliteit van de afvoer aan en zorg je er voor dat je een vermogen betaalt om iedere keer je afvoer en sifon schoon te houden. Dat is zonde van je geld. Zoek het in een permanent oplossing, waarmee je continue goede afvoer bewerkstelligt.

Reacties zijn gesloten.