Verschillende soorten wasbakken

Wasbakken, spoelbakken, wastafels en de overige benamingen die er zijn. Je vindt ze in elk huis in de badkamer en in de keuken. Maar vandaag de dag ook in de moderne buitenkeuken, een luxe bijkeuken, op zolder of in de schuur. Kortom; daar wordt op ingespeeld en het aanbod is ook groot.

Erg populair zijn wastafels van natuursteen. In graniet en hardsteen komen deze het meest voor, en composiet is ook in opmars. Bij natuursteen kun je kiezen voor massief of onderbouw. Maar ook heb je voorbouw. GRaag vertellen wij u de vele mogelijkheden.

Een nieuwe spoelbak

Een nieuwe spoelbak kopen. Welke soorten zijn er? Je hebt inleg (ook wel vlakinbouw genoemd), opbouw en onderbouw. Bij onderbouw wordt de spoelbak aan de onderzijde van het werkblad of meubel bevestigd en loopt aan de bovenkant het werkblad of meubel fraai door, onderbouw is doorgaans iets duurder maar geeft wel een erg luxe uitstraling. In keukens kom je de RVS spoelbak nog steeds het meeste tegen. Een enkele, anderhalve of dubbele spoelbak is de meeste mensen niet vreemd. Tegenwoordig zijn de vierkante (design) spoelbakken erg populair. Waarbij de hoeken bijna haaks zijn en geeft een strak eindresultaat. In een wat landelijkere keuken kom je ook de tegeltjesbak of natuursteen spoelbak tegen. Of de keramiek/porselein spoelbak.

Omdat in de hedendaagse keukens steeds meer Quookers (kokend waterkranen) zijn, moet u spoelbak daar wel tegen bestand zijn. Laat u van te voren adviseren in de keuze van uw nieuwe spoelbak.

Er zijn diverse merken, materialen en vele kleuren mogelijk. In vaste maten, maar ook maatwerk behoort tot de mogelijkheden. Zoekt u naar wat meer informatie over spoelbakken, vraag dan een offerte aan bij een keuken of sanitair specialist.

Mocht u wasbak nu een keer verstopt raken? Kijk dan hier voor meer informatie over gootsteen wastafel ontstoppen.

Bladwijzer de permalink.