Tips voor het besparen op een wasmachinebeurt

Geld besparen? Dat komt natuurlijk altijd goed uit. Er zijn talloze manieren om geld te besparen. Zo kun je er voor kiezen voor woningisolatie om energie en water te besparen. Ook is het goed mogelijk om energie en water te besparen door simpelweg bepaalde was gewoontes te veranderen. In dit artikel vertellen wij je hoe.

Mensen wassen al jaren hun kleding met een wasmachine. Maar het lijkt erop dat geen fabrikant ooit rekening heeft gehouden met het besparen van water en energie. Anno 2015 is de situatie compleet veranderd en is het helemaal in om een energiezuinige wasmachine te hebben. Toch is het goed om te weten dat je met een energiezuinige wasmachine nog steeds een hoge energie- en waterrekening kunt hebben. Met een paar kleine tips kan daar verandering in komen.

Gooi altijd de wastrommel vol

Mensen vergeten wel eens hoe belangrijk het is om een wastrommel vol te gooien. Een wasbeurt kost gemiddeld zo’n 0,25 cent. Wanneer je de wasmachine maar half vol gooit kost de wasbeurt dus het dubbele van het geld. Het is daarom belangrijk dat je de was goed inplant.

Daarnaast is het belangrijk dat je een wasmachine met de juiste capaciteit uit kiest. Het kan niet zo zijn dat je een wasmachine met een capaciteit van 10 KG aanschaft, terwijl het huishouden uit twee personen bestaat. Wanneer dit wel het geval is, is het misschien beter te overwegen om de oude wasmachine te verkopen en een nieuwe aan te schaffen.

Je hoeft niet altijd warm te wassen

Kleding is heus niet zo vies als dat wij altijd denken. Wanneer je bent wezen sporten in de sportschool is de kleding nat van het zweet (tenminste als je wat uitgevoerd hebt). Dit betekent niet dat je deze kleding ook gelijk warm moet wassen. Het is prima om ‘vieze was’ koud te wassen wanneer je geen zichtbare vlekken ziet. Het voordeel hiervan is dat je de kleding langer mooi houdt en ook nog eens flink wat euro’s op de energie- en waterrekening bespaart.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine raden wij je aan het internet goed af te speuren. Zo zou je de website van de consumentenbond kunnen bezoeken of gebruik kunnen maken van deze informatiewebsite. Je zult zien dat deze websites waardevolle en objectieve informatie verschaffen, waardoor deze prima geschikt zijn ter oriëntatie. Tot slot willen wij als tip meegeven dat je de tijd moet nemen voor het aanschaffen van een nieuwe wasmachine.

Bladwijzer de permalink.