Monteren wasbak

Tips bij het monteren van een wasbak

Je hebt zelf een wasbak gekocht en je bent er klaar voor. Tijd om de wasbak te monteren! Hieronder vind je een aantal algemene tips die je kunt gebruiken bij het monteren van een wasbak. Het belangrijkste advies is niet zo zeer een tip, maar wel een cruciale opvatting: denk aan je eigen veiligheid en aan de veiligheid van anderen. Dat gaat voor alles. Dus geen zware machines in een kletsnatte ruimte gebruiken of beginnen met klussen terwijl je doodmoe bent. Safety first. Liever veilig en langzaam dan onveilig en snel.

Tip 1 – sluit eerst het water af

Bij het monteren van een wasbak is er altijd sprake van contact met de waterleiding. Je zal de eerste niet zijn die vergeet het water af te sluiten, begint te klussen en even later als een gek naar beneden moet sprinten om de hoofdkraan af te sluiten.

Tip 2 – werk met goed materiaal

Het kan zijn dat je voldoende gereedschap hebt om een wasbak te monteren. Als dit niet het geval is, kan het geen kwaad om bij een aantal mensen te informeren of je hun gereedschap mag lenen en of ze je eventueel willen helpen door hun spullen te delen.

Tip 3 – werk liever niet alleen

Een wasbak ophangen kan betrekkelijk zwaar werk zijn. Je moet namelijk behoorlijk wat gewicht naar boven tillen als je in de badkamer gaat werken. Daarnaast moet je op een gegeven moment de wasbak, in sommige gevallen, tegen de muur aan monteren. Dat kost kracht en energie en wat extra handjes zouden je daar goed bij kunnen helpen.

Tip 4 – bij twijfel: vraag een expert

Het kan natuurlijk altijd dat je twijfelt. Twijfelt of de ophanging op de juiste manier gaat of dat je op de juiste manier de montage uitvoert. Op het moment dat je twijfelt, kan het geen kwaad om op zoek te gaan naar een expert. Dat kan ook een expert zijn op internet, op bijvoorbeeld een forum. Liever ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

Reacties zijn gesloten.