Soorten wasbakken

Alle soorten wasbakken

Voordat je iets gaat kopen of verkopen, is het altijd raadzaam om je goed te oriënteren. Dat is bij het kopen van een wasbak (of misschien heb je er wel meerdere nodig) niet anders. Denk goed over het type product dat je zoekt. Er zijn namelijk verschillende soorten wasbakken en ze hebben allemaal hun voor- en hun nadelen. Soms kan het zijn dat je precies dit type wasbak zoekt dat we hier op de site hebben staan. Wij kunnen je dan vanzelfsprekend goed van dienst zijn. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen wastafels.

Wasbakken met verschillende vormen

Een belangrijk onderscheid is de vorm van de wasbak. Er zijn tal van vormen die je kunt gebruiken om jouw toilet of badkamer precies zo aan te kleden als jij wil. De meest voorkomende vorm wasbak is de rechthoekige. Dit is een rechttoe, rechtaan wasbak die je veel ziet in nieuwbouwhuizen. Door de vierkante vorm ontstaat voldoende ruimte om bijvoorbeeld de wasbak vol te laten lopen. Je krijgt de meeste liters voor de inhoud die je in het toilet of in de badkamer inzet. Ook staat de vierkante vorm goed in designbadkamers, doordat het ruimtelijk vaak strak oogt.

Een andere vorm van de wasbak, is de ovale wasbak. Een ovale wasbak past goed in een wat klassiekere badkamer of een wat klassieker toilet. Daarnaast kan een ovale wasbak ook goed gebruikt worden als staande wasbak op een meubel (dus niet een wasbak die we aan de muur bevestigen, maar daarover later meer). Naast ovale wasbakken en rechthoekige, heb je nog wat minder dure varianten die verschillende, lastig te benoemen vormen aannemen. Deze hebben vaak een goed zichtbare zwanenhals.

Inbouw wasbakken of staande wasbakken

Je kunt verschillende soorten wasbakken ook onderscheiden op het type. Je kunt bijvoorbeeld een wasbak hebben die je in kunt bouwen in een specifiek meubel. Dit type wasbakken zorgt er voor dat je kunt combineren: je kunt zelf een meubel uitkiezen (of, als je heel creatief bent, bouwen) en daar dan een bijpassende wasbak bij kiezen. Je kunt ook kiezen voor een staande wasbak. Die staande wasbak is beschikbaar op allerlei soorten meubels en maakt het mogelijk om juist dat klassieke sauna of wellness-effect te bereiken.

Alle kleuren wasbakken

Je denkt bij een wasbak vaak maar aan één type of kleur: de klassieke witte wasbak. Maar wat je niet wist is dat je bij het maken van een onderscheid in kleuren wasbakken ook tal van andere kleuren kunt benoemen. Toegegeven, de felblauwe of diepgroene wasbakken zijn schaars, maar een eiken of castellokleurige wasbak geeft absoluut een ander effect dan de klassieke witte. Ook krijgen ze vaak speciale namen, zoals Bright White, Ivory en Pearl.

Dat zijn net weer andere kleuren die je kunt gebruiken om de badkamer de eigen look and feel te geven. Kortom, het is niet alleen wit wat de klok slaat, je kunt meer kanten op. Daarbij ben je natuurlijk wel afhankelijk van de beschikbare kleuren van jouw favoriete merk en de mogelijkheden in jouw badkamer of toilet.

Reacties zijn gesloten.