Badkamer lekkages: ze zijn heel vervelend!

Een lekkage in de badkamer is een heel vervelend iets. Meestal zijn de muren netjes afgewerkt en weet je helaas niet waar die lek vandaan komt. Water zoekt namelijk zijn eigen weg en kan een hele afstand van de lek pas naar buiten komen. Er stroomt ook veel water door een badkamer (wasbakje, toilet of bad) en kan grote schade aanrichten. Snel handelen is de boodschap!

Verwittig je verzekering

Breng je verzekeringsmaatschappij op de hoogte van de badkamer lekkage. Meestal kan je de schade via hen recupereren. Vraag meteen ook of je de herstellingswerken mag aanvangen, ofwel of je nog moet wachten tot hun expert de schade heeft opgemeten. Hou hen alvast op de hoogte gedurende het hele herstellingsproces.

Ga zo snel mogelijk de badkamer lekkages te lijf!

Badkamer lekkages kunnen niet lang wachten. Je moet ze zo snel mogelijk herstellen. Het risico op ernstige schade is groot. Schakel Lekkageservice.nl in als je het niet ziet zitten om ze zelf te repareren. Gaat het over een kleinere lekkage, dan mag je zelf aan de slag gaan. Zoek de plaats waar de lekkage zich bevindt, en vervang het gedeelte dat stuk is. Dan moet je de hele boel laten uitdrogen. Dit kan maanden duren! Maar het heeft geen zin om eerder de muur terug te gaan afwerken. Eens goed droog, kan je aan de finishing touch beginnen en er opnieuw een mooie muur van maken.

Kan je badkamer lekkages voorkomen?

Je kan moeilijk badkamer lekkages voorkomen. Het enige wat je kan doen is regelmatig controleren of er geen lekken zijn, zodat je snel kan handelen indien er badkamer lekkages opduiken. In een nieuwbouw is het aan te raden om de waterleidingen zo veel mogelijk bereikbaar te maken door ze bijvoorbeeld in schachten te leggen die je gemakkelijk kan open maken. Meer kan je eigenlijk niet doen.

 

Bladwijzer de permalink.