Klassieke deurlijsten voor een fraaie woonkamer

De laatste decennia zagen we amper nog stijlvolle deurlijsten. De ouderwetse frulletjes wilden we niet meer, en dan gingen we maar een heel andere richting uit: kleine, strakke en bijna niet in het oog springende deurlijsten deden hun intrede. Ze vervaagden uit de ornamenten die een woonkamer maakten tot wat ze was. Ook de deuren zelf waren strak en bijna zonder versiering: één groot vlak met zo onopvallend mogelijke scharnieren of deurklinken. Gelukkig komt hier verandering in. De klassieke deurlijsten krijgen opnieuw succes. Het mag allemaal weer wat meer in het oog springen. Deurlijsten maken terug deel uit van het interieur.

Of je nu een klassieke of een heel moderne woonkamer hebt, in beide stijlen passen klassieke deurlijsten heel goed. We zien terug reliëf over de lengte van de lijsten. Zijkanten en bovenkant sluiten weer mooi diagonaal tegen mekaar aan. Er komt terug fantasie en design bij kijken. Je woonkamer verdient deze extra touch. Het lijkt een detail, maar deurlijsten zijn een belangrijke eyecatcher in de woonkamer. Je loopt er zo dikwijls langs, je zit er zo vaak op te kijken, dus ze verdienen evenveel zorg als bijvoorbeeld meubelen en verlichting.

Onder de klassieke deurlijsten vind je daarenboven nog verschillende looks. Zo heb je deurstijlen jaren 30, landelijke deurlijsten en vele andere. Qua materialen heb je ook keuze te over: kunststof die er net als hout uitziet, massief hout of kunststof met een laagje hout. Als je een heel klassieke woonkamer hebt, kan je de houten lijsten gewoon natuurlijk houden. Heb je een wat meer modernere woonkamer, dan staan witgeverfde stijlen heel trendy. Heb je daarbij een goed contrasterende kleur van de muren, dan komen jouw stijlen het best tot hun recht.

Hopelijk zet deze trend van fraaie klassieke deurlijsten zich verder door en mogen we er nog jaren lang van genieten!

Bladwijzer de permalink.